Parintele, jucatorul și antrenorul au toți aceiasi responsabilitate, dar rolurile lor sunt diferite – acest lucru este cunoscut sub numele de triunghi atletic.

Echilibrul la antrenament

Copiii vin la antrenament sa invete si sa se autodepaseasca. Cu abilitatile vor veni de acasa, dar la antrenament isi vor dezvolta:

Musculatura

Circulatia sangvina

Concentrarea

Atentia

Coordonarea

Disciplina

Gandirea strategica

Munca in echipa

Grija si respectul

Invata-l sa aiba grija de obiectele personale si sa nu deterioreze obiectele care nu ii apartin. In general este bine ca atunci cand parasim un loc sa il lasam asa cum vrem sa il gasim data viitoare. Si mai invata-l sa ii trateze pe ceilalti asa cum vrea sa fie el tratat.

Antrenamentul de acasa

Copii nostri nu mai pot juca fotbal pe maidan cat e ziua de lunga asa cum o faceam noi. Exersati cu ei miscarile de la antrenamente oricand puteti. Sa va vada pe voi incercand o miscare noua va face cat 10 lectii. Vor constientiza ca pot invata la orice varsta. Veti crea momente speciale.

Hrana, hidratarea si odihna

Alimentatia celui mic trebuie sa fie variata, regulata si fara excese. Invata-l sa bea apa des, cu inghitituri mici si sa nu astepte senzatia de sete care la antrenamente se traduce prin deshidratare. Incearca sa il culci seara nu mai tarziu de ora 22. La ora 7 va avea bateriile incarcate pentru o noua zi.

Exemplul personal

Copii sunt ca niste bureti ce absorb tot ceea ce vad in jurul lor si reproduc. Ei sunt oglinda vostra. Aratati-le respect, echilibru, liniste, armonie, incredere. Nu le ingraditi accesul la informatie dar controlati cat mai mult din informatiile la care au acces.

Echilibrul de acasa

Un randament bun al copiilor la antrenament este intotdeauna influentat de urmatorii factori:

odihna | copii sportivi ar trebui sa doarma in medie 10 ore/zi

alimentatia | o masa hranitoare ar trebui luata cu aproximativ o ora inainte de antrenament

hidratarea | trebuie invatati de mici sa se hidrateze constant.

respectul fata de colegi | este important sa ii invatam pe cei mici sa ii trateze pe ceilalti asa cum vor ei sa fie tratati