Metodele de a-i familiariza cu lumea magica a fotbalului trebuie sa fie distractive, pline de imaginatie dar totusi tehnice.

 

Antrenamente:

Luni:

17:30 – 18:30

Marti:

17:30 – 18:30

Joi:

17:30 – 18:30

Informatii utile:

💲

Cotizatie lunara: 320 lei

🪑

Locuri disponibile: 5/20

📞

0721335415

Antrenamente de fotbal pentru copii de 5 ani si 6 ani

Tehnic – dribbling: oprire/pornire si sut

Fizic – incalzirea si educarea miscarilor, echilibru, mers, alergare, start, stop, sarituri, rostogoliri, schimbarea directiei, aplecari, rasuciri

Mental – impartim cu ceilalti, jucam corect (fair play), gestionam emotiile

Tactic – unde este terenul, ce sunt liniile de pe el si ce rol au, la ce poarta atacam

Cele mai bune abilitati ale unui antrenor pentru aceasta categorie de varsta sunt: rabdare, buna dispozitie, capacitatea de a vedea lumea prin ochii lor, de a vorbi limba lor si de a accepta ca jocul copiilor nu va semana deloc cu fotbalul.

Inainte de a putea controla mingea, copilul trebuie sa invete sa-si controleze corpul, iar asta se face treptat. Este foarte important sa punem bazele corecte ale echilibrului, coordonarii si agilitatii inainte de a dezvolta abilitatile fotbalistice. Cum ar putea controla mingea fara sa-si controleze corpul?

La acest nivel de varsta ne concentram pe driblingul cu interiorul piciorului si invatam:

Ce controleaza mingea? –> corpul nostru

Care este cel mai important lucru? –> controlul

Acum stim

deja ca deposedarea adversarului face parte din joc si. Pentru asta avem nevoie sa ne pozitionam in fata lui. De asemenea stim ca nu trebuie sa le luam mingea coechipierilor.

La ce sa ne asteptam

Pot intelege si tine minte (sau nu): ce inseamna liniile desenate pe teren, in ce echipa sunt, ce au de facut. Exersam pasele, dar doar cativa copii de 6 ani le folosesc si inteleg rolul lor in timpul meciurilor.  Facem multe joculete pentru a implementa acest lucru.

Trebuie sa avem rabdare si sa radem impreuna cu ei.

Cand vor juca intr-o echipa nu vor juca de fapt cu colegii lor, iar un joc de 3 contra 3 se va fi un joc de 1 contra 5 deoarece toti vor vrea mingea in acelasi timp.