Fotbalul, castiga cu siguranta din ce in ce mai multa popularitate in randul fetelor. Initial, fotbalul a fost un sport orientat spre baieti, deoarece necesita abilitati fizice ridicate, abilitati pe care fetele le au din abundenta, asadar aceasta falsa ipoteza – fotbalul este un sport pentru baieti –  incepe sa devina un simplu mit.

Este fotbalul un sport pentru fete?

Fetele pot obtine beneficii sociale, fizice si psihologice jucand fotbal. Sportul ajuta la dezvoltarea generala a mintii si corpului unei fete.

Ele ar trebui sa joace fotbal pentru ca este un sport care incurajeaza munca in echipa si cooperarea, dezvolta abilitati importante de viata precum comunicarea, disciplina și rezolvarea problemelor si este o modalitate grozava de a-si face prieteni si de a se distra. Fotbalul este un sport pe care il poate juca oricine si poate fi practicat de fete de toate varstele.

Daca fetei dvs. ii place sa alerge dupa o minge, atunci ar trebui sa o inscrieti la fotbal sau sa o sustineti in continuare daca joaca deja. Este un sport care o va ajuta sa se dezvolte armonios, atat fizic cat si mental.

Daca totusi aveti unele retineri, ar trebui sa luati exemplu popularitatea fotbalului feminin in randul scolilor din tari precum SUA si la bursele sportive oferite pentru fotbalul feminin si sa va ganditi la motivul din spatele acestor actiuni. Interesul pentru jocul feminin este in crestere. Un total de 1,12 miliarde de oameni au vizionat Cupa Mondiala Fifa Feminin din 2019 – o audienta record pentru competitie.

Cu incurajarea adecvata, antrenorul potrivit si echipa in care se poate identifica, orice fata va progresa cu usurinta si va straluci ca o stea.


Fotbal mixt: de ce echipe mixte si pana la ce varsta ar trebui sa joace impreuna?

In domeniul sportiv, fetele si băietii au avut tendinta de a fi separati de la o varsta relativ frageda, adesea din cauza temerilor ca fetele nu pot concura cu baietii mai dezvoltati fizic. Dar din ce in ce mai mult, expertii nu sunt de acord cu acest punct de vedere.

Baietii si fetele pot invata multe jucand in aceleasi echipe. Pentru ca baietii sunt mai puternicii fizic, fetele trebuie sa ii depaseasca prin agerime si tehnica. In schimb baietii sunt in general mai razvratiti si fetele ii ajuta sa se tempereze.

Fotbalul nu se bazeaza doar de atribute fizice precum viteza si puterea. Asa cum jocul impotriva unei echipe mai mari ca varsta ii forteaza pe copii sa se concentreze asupra abilitătilor lor tehnice – tocmai pentru ca este putin probabil ca cei mici sa ii poata depasi pe cei mari in lupta 1v1 prin viteza sau forta – fetele sunt nevoite sa-si imbunatateasca tehnica pentru a ramane competitive.

Poate cel mai important lucru de retinut aici este ca nu exista o abordare unica pentru fotbalul mixt. Unele fete vor prospera intr-un mediu mixt, bucurandu-se de provocarea de a face echipa cu – si de a accepta – jucatori care ar putea fi mai puternici din punct de vedere fizic. Alte fete vor prefera pur si simplu sa joace impotriva altor fete. Nu este vorba de a ne impune opiniile tinerelor jucatoare; este despre a le permite sa ia propriile decizii si sa aleaga ceea ce le face sa se simta confortabil.

_________________________________________________________________________________________________

scoala de fotbal copii Asterra Bucuresti

Program antrenamente

Fetele pot juca in competitii in echipe mixte alaturi de baieti cu pana la 2 ani mai mici pentru a se echilibra diferenta de forta fizica. Spre exemplu, o fata de 9 ani poate juca alaturi de baieti cu varsta cuprinsa intre 7 si 9 ani.

Asadar, consultati programul de antrenamente al grupei in care se pate integra in functie de aceste informatii.