Varsta la care copilul incepe sa practice fotbal depinde de dorinta lor de a face sport, de abilitati si de maturitatea emotionala.

Cand il aducem intr-o echipa?

Nu exista o varsta perfecta pentru inceperea fotbalului, dar cel mai important aspect va fi clubul si antrenorul pe care il alegeti. Indiferent de varsta copii au nevoie de un mediu prietenos, orientat catre distractie astfel incat sa se bucure de sportul pe care il fac si sa isi dezvolte abilitatile.

Daca aveti un copil plin de energie, care sta lipit toata ziua de minge, puteti sa il integrati intr-o echipa chiar de la varsta de 5 ani pentru a-l ajuta sa-si canalizeze enrgia si sa-si imbunatateasca coordonarea.Iar daca decideti sa il aduceti la fotbal putin mai tarziu, nu este nici o problema. Probabil au experimentat deja si alte sporturi si cu siguranta vom integra abilitatile dobandite acolo si la antrenamentele de fotbal.

Varsta ideala

4-6 ani poate fi o varsta potrivita pentru a incepe. Totul depinde de cel mic si de interesul lui. Totusi nu ar trebui sa va asteptati la performante sportive la aceasta varsta. La aceasta varsta ei isi dezvolta coordonarea, atentia si capacitatea de a urma instructiuni.

6-9 ani este varsta ideala pentru inceperea fotbalului intr-un mediu organizat.

La varsta aceasta copii au dezvoltat deja atributele necesare jocului in echipa: atentie, concentrare, orientare, coordonare si au invatat sa imparta. Ei incep sa constientizeze beneficiile efortului depus si incep sa inteleaga ce este o competitie.

Pana la varsta de 4-5 ani va recomandam sa va jucati cu ei fotbal acasa daca manifesta inclinatii

9-12 ani poate fi de asemenea o varsta potrivita pentru inscriere intr-un club. Este perioada premergatoare adolescentei, varsta la care de obicei se afunda in web.

Fotbalul le dezvolta aptitudini de leadership, comunicare si team building.

12-15 ani  – mai bine mai tarziu decat niciodata. Fotbalul le va da sentimentul de apartenenta, le va conferi o identitate proprie. Este o varsta dificila, cu multe tentatii la care este bine sa isi dezvolte o personalitate puternica si incredere in sine.

Nu exista o varsta gresita la care sa inceapa forbalul. Debutul la orice varsta are avantajul ei. Important este sa faceti cea mai buna alegere impreuna.

 

Viziteaza-ne pe
facebook si youtube
AFLA CE SE INTAMPLA LA ASTERRA BUCURESTI