Echilibrul mental al copiilor ii ajuta sa devina mai increzatori in abilitatile lor, la construirea unei imagini de sine pozitive si a increderii in sine ridicata si astfel sa devina jucatori mai buni.

La Asterra ne straduim sa invatam copii sa practice diferite  tehnici de vizualizare si relaxare, lucram mereu la cresterea increderii de sine, stam asteptari corecte si cautam acele elemente care ii motiveaza pe fiecare in parte. Astfel copiii vor dezvolta abilitati mai bune de comunicare si lucru in echipa, care sunt esentiale pentru succesul in fotbal.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Antrenamentul mental Asterra

1. Prioritizam dezvoltarea abilitatilor mentale precum concentrarea si increderea.

2. Stabilim o mentalitate pozitiva: incurajam copii sa se concentreze pe ceea ce pot controla si ii indemnam sa stabileasca obiective realizabile.

3. Apreciem micile succese: folosim intarirea pozitiva pentru a recunoaste si a recompensa succesele copiilor ori de cate ori fac ceva bine.

4. Modelam comportamentul pozitiv: evidentiem exemple de comportament pozitiv ori de cate ori le observam.

5. Invatam tehnici de management al stresului: atunci cand situația o impune, ii învatam pe copii sa respire profund pentru a se linisti si a face fata stresului.

6. Promovam reflectia: incurajam copiii sa reflecteze asupra performantei lor si sa se gandeasca la modul in care se pot imbunatati.

7. Oferim incurajari: Le spunem in permanenta ca suntem mandrii de reusitele lor.

8. Incurajam munca in echipa: Lucram la construirea chimiei echipei si a increderii, astfel incat jucatorii sa se poata baza unii pe altii pentru sprijin.

Primii pasi in antrenamentul mental de acasa

Setati-va asteptari realiste!

Uneori setati anumite asteptari fara sa va dati seama prin feedbackul dat dupa meci sau antrenament. Impuneti propriile asteptari, cu scopul de a spori increderea copiilor. Dar adesea, acest lucru are uneori efectul opus.

Asteptarile prea mari pot determina copiii sa se concentreze prea mult pe rezultate ceea ce adesea duce la frustrare, mai ales atunci cand nu se ridica la standardele lor (si ale dvs).

Daca vreti sa aveti un copil pe deplin increzator in timpul jocului atunci trebuie sa va tineti asteptarile sub control.

Incercati sa aflati de ce joaca fotbal!

Pentru multi copii, fotbalul este un mod distractiv si interesant de a petrece timpul, de a se exprima si de a socializa.

Fotbalul poate fi, o modalitate excelenta pentru ei de a-si face prieteni si de a dezvolta abilitati sociale. De  multe ori le ofera un sentiment de realizare si succes pe masura ce invata si cresc in acest sport.

Chiar daca fotbalul este o pasiune comuna pe care o aveti cu fiul/fiica dvs. nu uitati niciodata ca este foarte important sa joace pentru ca el/ea si nu pentru a va face pe dvs. mandri.

Parintele –  arhitectul caracterului de invingator

Transmiteti-le importanta procesului de invatare si nu a rezultatului

Copiii ar trebui incurajati sa se concentreze pe perfectionarea abilitatilor, intelegerea jocului si munca sustinuta, mai degraba decat sa se ingrijoreze de rezultatul fiecarui joc.

Este important sa oferiti feedback si sprijin pozitiv, NU sa subliniati rezultatele. Copiii ar trebui laudati pentru ca au jucat din greu, au luat decizii bune si ca lucreaza constructiv cu echipa lor. Acest lucru ii va ajuta sa dezvolte o atitudine pozitiva fata de joc si ii va incuraja sa continue sa lupte pentru imbunatatire.

Invatati-i sa faca fata esecurilor

1.Incurajati-i sa se gandeasca la un esec ca ceva din care pot invata, mai degraba decat ceva la care au esuat.

  1. Laudati efortul indiferent de rezultat. Aratat-i ca munca lor grea este apreciata, chiar daca nu castiga sau nu isi atinge obiectivul.
  2. Empatizati: recunoasteti-i sentimentele de dezamagire sau frustrare. Spuneti-i copilului dvs ca este in regula sa simta aceste emotii si ca este normal sa experimenteze esecuri.
  3. Gasiti impreuna cu el moduri prin care sa depaseasca obstacolele. Incurajati-l sa se gandeasca la modalitati prin care isi pot folosi abilitatile, talentele si resursele pentru a depasi orice piedica.

Construti si consolidati automotivarea

Automotivarea este esentiala pentru succesul in orice sport, in special in fotbal.

Copiii trebuie ajutati sa isi gaseasca motivatia necesara de a depune efort  pentru a exersa si a invata abilitatile jocului. Ar trebui incurajati sa-si imbunatateasca tehnica si sa fie mandri de realizarile lor.

Este important sa intelegeti nevoia copiilor sa se distreze si sa se bucure de joc, deoarece acest lucru ii va ajuta sa-si mentina motivatia si vor ramane implicati pe termen lung.

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

Alimentatia micilor fotbalisti este esentiala, ea avand o foarte mare influenta asupra performantelor acestora.

Fotbalul este un sport care necesita un amestec de viteza, rezistenta, putere, duritate mentala si agilitate cognitiva. Organismul are nevoie de nutrientii potriviti pentru a functiona la capacitate maxima pe teren.  […]