Programele de antrenamente individuale Asterra sunt concepute pentru a ajuta copiii de orice nivel sa-si imbunatateasca abilitatile tehnice, tactice si fizice şi sa se adapteze mai bine la stilul de joc al echipei. 

Ce invatam la individualizare? 

Stapanirea mingii – capacitatea de manipulare si control a mingii cu toate partile picioarelor (interior, exterior, talpa si sireturi), precum si coapsele, pieptul si capul, care sunt celelalte zone comune in care are loc controlul si manipularea mingii.

Prima atingere – controlul imediat al mingii imediat ce aceasta soseste este vital in fotbal. Copii trebuie sa invețe sa controleze cat mai bine prima atingere indiferent daca mingea vine la el pe jos, in aer, la diferite viteze si unghiuri.

Intoarcerile – Corpul controleaza mingea. intoarcerile controleaza corpul. Fotbalul nu inseamna linii drepte, asa ca este foarte important sa invețe cum sa se intoarca cu mingea la picioare, in timp ce au controlul tot timpul.

Driblingul – Perfectionam folosirea ambelor picioare pentru controla mingea in directii si viteze diferite.

Alergarea cu mingea la picior – accelerarea si incetinirea cu mingea si atingerea vitezei maxime cu mingea la picioare.

Lovirea mingii – copii trebuie sa invețe foarte bine cum sa loveasca mingea in functie de rezultatul dorit si sa ințeleaga foarte clar ca timpul este vital atunci cand lovesc o minge in miscare

Rapiditatea picioarelor – ritmul in care picioarele se misca poate fi factorul decisiv pentru a invinge un adversar. Lucram la dezvoltarea reflexelor rapide pentru a controla mingea in regim de viteza.

Aceste programe sunt un plus la antrenamentul in echipa ajutand la imbunatatirea abilitatilor native si la corectarea greselilor. Cu un efort constant si dedicat, va puteti astepta sa vedeti progrese semnificative in jocul copilului dvs.

Nu sunt un substitut pentru antrenamentul alaturi de echipa sau pentru experienta dobandita in meciuri, dar ajuta foarte mult la imbunatatirea si intelegerea jocului individual la un nivel mult mai profund.

In spatele succesului este foarte multa munca. Pentru a performa, talentul fiecarui copil trebuie sustinut de foarte multe repetari ale exercitiilor astfel incat acestea sa fie executate cat mai corect. Scopul este de a construi acea memorie musculara si de a stapani tehnicile, ridicand astfel nivelul tanarului jucator.

O mare parte din antrenamentul individual de fotbal se concentreaza pe controlul mingii cu ambele picioare, astfel incat cel mic sa fie confortabil in orice pozitie sau scenariu pe teren. Repetitia este o parte importanta, dar suntem pe deplin constienti de faptul ca antrenamentele de fotbal trebuie sa fie variate pentru a-i mentine pe copii interesati.